Wie is Tineke Posno?Tineke

Na jarenlang op de kant gekeken te hebben naar duikende familieleden, had ik in 2006 eindelijk voldoende moed verzameld om een proefduik te maken.
Wat was dat intrigerend; oh zo eng, maar ook erg mooi. Er ging een wereld voor mij open!
Het meest geweldige aan het duiken vind ik de rust onderwater, en sensatie van gewichtsloos zijn, van onderwater ademen en van de onbekende onderwaterwereld. Niet alleen de sensatie van kleuren en bijzondere wezens in tropisch water, maar ook de bijzondere onderwaterwereld in ons eigen land. Van bijzondere kleurrijke slakjes of kreeften in Zeeland, tot snoeken en baarzen in zoetwaterplassen.

Na de PADI Open Water-cursus had ik dat gevoel nog steeds, de onderwaterwereld is ontzettend interessant, maar het duiken zelf was nog geen vanzelfsprekendheid.
Toch overwon de sensatie van al het moois onder water het langzamerhand van mijn angst en na een Avanced Open Water-cursus in 2007 en de Rescue-cursus in 2008 ben ik, zo’n 75 duiken verder, gestart met de Divemastercursus.
Sinds 2009 ben ik actief als divemaster, zowel binnen Dream2Dive, maar ook gedurende 2 zomervakanties bij een duikschool op Kreta. Als Divemaster weet ik als geen ander hoe spannend een eerste duik kan zijn. Ik zie het dan ook als een uitdaging om duikers in opleiding te begeleiden tot volwaardige duikers en hen te laten voelen hoe heerlijk het is om te zweven in het water en te genieten van de rust en van de mooie onderwaterwereld!
Inmiddels heb ik in 2011 zo’n 350 duiken gelogd en op vele plaatsen in de wereld gedoken. Omdat je kunt blijven leren binnen het duiken heb ik ook mijn eerste technische duikbrevetten gehaald.

Na een paar jaar als Divemaster te hebben gewerkt, ben ik in 2012 geslaagd voor mijn PADI instructeursexamen. Vanaf nu ben ik actief als PADI Instructeur bij Dream2Dive.