Rescue Diver en Junior Rescue Diver

De Rescue cursus is gericht op veiligheid : het voorkomen van risico’s en het oplossen van problemen bij of tijdens het duiken.

Het is een hele actieve cursus, bestaande uit een theoriegedeelte en een groot gedeelte praktijkoefeningen. Aan het einde van de cursus ben jij in staat te reageren op verschillende probleemsituaties. Je leert om te gaan met stress, noodsituaties en leert zowel een aantal zelfreddingsvaardigheden al het redden van andere duikers.

Je houdt je omgeving goed in de gaten en bent in staat problemen en ongevallen te voorkomen en kordaat te handelen als ze zich toch voor doen.  Je bent zo heel actief betrokken bij een veilige uitvoering van de duiksport.

De Rescue Diver cursus kost € 325. Dit is inclusief lesmateriaal en brevetkosten.

Wat ga je doen?
Tijden 3 zwembadsessies van elk 2,5 uur worden je reddingsvaardigheden geoefend, en worden diverse reddingsscenario's gespeeld. Voorafgaande aan de zwembadsessies worden de theorielessen gegeven.
Tot slot gaan we naar het buitenwater, waar je nogmaals laat zien dat je alles onder de knie hebt.

Wat heb je nodig?
Voor het lesmateriaal zorgt Dream 2 Dive. Voor de duiken heb je een duikuitrusting nodig. Beschik je daar niet over, dan kun je die huren bij Dream 2 Dive.

Wanneer?
Kijk op de opleidingsplanning voor de cursusdata.

Waar?
De theoriesessie wordt gegeven in Helmond.
De zwembadles vindt plaats in het zwembad in Eindhoven.
De duiken worden gegeven in het buitenwater in Brabant of Zeeland.

Wie?
Voor iedereen vanaf 12 jaar met een PADI (Junior) Advanced Open Water Diver brevet of een gelijkwaardig brevet van een andere duikorganisatie. Je hebt minimaal 20 duiken gelogd en bent in het bezit zijn van een geldig Emergency First Response brevet.

Aanmelden of informatie?
Lijkt het je leuk om deze cursus te gaan volgen, dan kun je jezelf hier aanmelden.