Wie is Marco Claassen?Marco

Na, ik weet niet hoelang overal op vakanties gesnorkeld te hebben, en iedere keer maar weer die gedachte van "volgend jaar ga ik duiken" is het er in 2008 toch van gekomen.
De mooie delen van het rif in Egypte konden snorkelend niet bereikt worden, dus werd het tijd voor een duikcursus.
Aldaar m'n open water certificaat gehaald en m'n eerste duiken gemaakt. Er gaat een heel andere wereld voor je open, de rust en vrijheid onder water zijn niet eenvoudig uit te leggen; die moet je eigenlijk zelf meemaken. Het is niet te beschrijven hoe het voelt om onder water vrij te zweven en de flora en fauna in alle rust te kunnen bewonderen.

Terug in Nederland ben ik op zoek gegaan naar een duikclub, daarbij stond voorop dat het niet zo'n grote duikschool moest zijn die puur op commercie draait, maar één die de tijd neemt voor zijn cursisten en waarbij het duiken voor de instructeurs ook nog een hobby is. Zodoende ben ik bij Dream2Dive terecht gekomen. Daar ben ik verder gegaan met cursussen en specialties te volgen. Intussen ben ik Divemaster en ben ik hulpzaam met het assisteren bij cursussen en het begeleiden van gecertificeerde duikers.

Het mooie aan duiken vind ik dat het zo veelzijdig is. De ene duikt alleen in warm water in een ver land om daar de flora en fauna op de riffen te bekijken, maar je hebt er ook die zomers en 's winters in Nederland door duiken. Ikzelf behoor tot deze laatste categorie en ben het liefst op zoek naar opjecten zoals bv. gezonken boten, vliegtuigen en verder alles wat onder water ligt. En zo kom je terecht bij weer een andere tak van duiken waarmee ik de laatste tijd veel bezig ben, namelijk het technisch duiken.
Maar het maakt niet uit wat voor duiken je maakt, er is slechts één regel: maak de duiken die je graag wilt maken en specialiseer je hier dan in, dan weet ik zeker dat iedereen die het duiken probeerd het leuk vind en leuk zal blijven vinden.