Wie is Erwin Sonnemans?Erwin

Duiken stond al jarenlang op mijn verlanglijst om eens te gaan doen. Uiteindelijk mezelf opgegeven voor een introductieduik in het zwembad. Dat was het helemaal, dus diezelfde avond nog opgeven voor de Open Water opleiding. En in diezelfde cursus zat een stadsgenoot: Albert. Een vaste buddy was dus ook gevonden!
Na de Open water opleiding ben ik naar Egypte vertrokken voor een duikvakantie in Sharm El Sheikh. Daar heb ik de meest fantastische duiken gemaakt in de Rode Zee, waaronder een duik met dolfijnen! Veel duikvakanties in Egypte zouden volgen...

Terug in Nederland de Advanced Open Water opleiding gedaan, en heel veel in Nederland gaan duiken. Ik ga meestal een dagje naar Zeeland, want daar is onder water echt op iedere vierkante centimeter wel iets leuks te zien.

Intussen ben ik meer dan 5 jaar PADI Instrukteur, en geef met veel plezier verschillende cursussen. Het is ontzettend leuk om mensen te leren duiken, of om de meer ervaren duiker iets nieuws te leren. Ik geef graag het duikvirus door aan nieuwe "slachtoffers"!

In 2011 ben ik samen met Albert en Tineke gestart met technisch duiken. Bij deze manier van duiken ga je jezelf voorbereiden op duiken buiten de limieten van recreatief duiken. Dus leren omgaan met andere duikapparatuur en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Na heel veel oefenduiken hebben we in het najaar van 2011 onze basisopleiding technisch duiken met succes afgerond.

Wat me het meest aanspreekt van duiken is de ontzettende rust die het geeft om onder water lekker een beetje te zweven, beestjes of koraal kijken, en heel veel genieten. Super!!!